Internet Marketeer

I-Marketeer: nieuwe e-marketing portal

World Wide Web Marketing

E-Mail Marketing

Promotie van uw Internet Activiteiten

Algemeen

Contact

Homepage

4 fasen om Klanten te werven voor een E-Commerce website

Het werven van klanten voor een E-Commerce website kunnen we opsplitsen in vier verschillende fasen.
Het spreekwoord 'Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel' is hier zeker op zijn plaats.
Als u het serieus meent met het online verkopen van uw producten of diensten, houdt u dus best rekening met volgende elementen :


1. Uw Promotie op het World Wide Web

Een winkel zonder klanten zal niet veel verkopen, dezelfde logica geldt uiteraard ook voor een online winkel.
Ervoor zorgen dat de URL van uw E-Commerce website bekend is bij uw doelpubliek is dus uw eerste opdracht.
Dit kunt u bereiken via online en offline inspanningen, sommigen betalend, anderen gratis.
In onze rubriek Promotie vindt u een aantal tips rond het online 'werven' van bezoekers voor uw website.


2. Uw Homepagina

Internetter hebben doorgaans weinig geduld, zorg er dus voor dat bezoekers van uw website meteen kunnen zien wat het onderwerp is van uw website. Verkoopt u verzekeringen of auto 's ? Laat dat meteen duidelijk zijn.
En zorg ervoor dat uw homepagina uitnodigt tot verder klikken. Dit betekent snel opladen, overzichtelijk, to-the-point, gebruiksvriendelijk, ...


3. Eerste bezoek

Op basis van uw inspanningen uit 1 komen een aantal potentiŽle klanten uw site bezoeken. Of ze in uw website verder surfen of meteen weer vertrekken, hangt van fase twee af (uw homepagina).
Nu komt het erop aan ervoor te zorgen dat uw site gebruiksvriendelijk is (navigatie), een goed imago uitstraalt (lay-out) en dat de informatie erop staat die uw (potentiŽle) klanten zoeken (inhoud).
Voor e-commerce websites komt hier nog bij dat de klant u voldoende moet vertrouwen om zijn credit card info achter te laten bij bestellingen.
  1. vertouwen in uw firma en haar diensten
  2. beveiligde server
Zijn minimum voorwaarden om dit te bereiken, als u daarboven nog iets 'gratis' weggeeft, dan stijgen uw kansen op online verkoop nog meer.


4. Repeat buyers

Stappen 1, 2 en 3 zijn ingevuld, de bestellingen lopen binnen. Veel firma's stoppen hier : leveringstermijnen worden niet altijd gerespecteerd, bestellingen niet correct uitgevoerd, ...
Fout, de internet-klant is veeleisend. Dus al wat u beloofd op uw website moet u in realiteit waarmaken : correcte en tijdige leveringen met een 'bedankt voor uw bestelling'.
Er kan natuurlijk altijd iets fout lopen, voorzie dan een noodplan, verwittig in elk geval uw klant dat de levering twee dagen later zal toekomen en zeg hem/haar waarom.
Waarom al die moeite doen ? Simpel : tevreden klanten komen terug en zijn veel moeilijker te overtuigen door uw concurrentie, bovendien zorgen ze voor een positieve mond-tot-mond reklame en brengen zo nieuwe klanten aan. Omgekeerd is nog meer waar : ontevreden klanten jaagt u zo in de armen van concurrenten en bovendien kunt u uw verkopen in hun kennisenkring ook wel vergeten.

Besluit:
het is goedkoper klanten te houden dan steeds nieuwe te zoeken !


De marketing van een E-commerce website betekent dat u deze vier stappen moet beheersen, meten en bijsturen !
Op lange termijn is fase vier de belangrijkste! en dat wordt door veel online entrepreneurs wel eens vergeten.

 I-Marketeer nieuwe internet marketing portal

Google
 

Wilt u dat we u op de hoogte houden van de nieuwste tips en strategieŽn van I-Marketeer ? Vul dan hier uw e-mail adres in :


I-Marketeers Privacy Policy

Heeft u zelf een artikel dat u onder uw naam (of anoniem) wenst te publiceren in deze rubriek ? Stuur deze dan door als e-mail attachment of maak gebruik van ons formulier.


Website     E-Mail    Promotie    Algemeen     Contact   Home
© Steven Vyncke, Maart 1999
Laatste update : 25 november 1999