Internet Marketeer

I-Marketeer: nieuwe e-marketing portal

World Wide Web Marketing

E-Mail Marketing

Promotie van uw Internet Activiteiten

Algemeen

Contact

Homepage

Inhoud met Toegevoegde Waarde

De meeste bedrijven bouwen een website om meer klanten te werven of om meer te verkopen aan bestaande klanten.
Twee jaar terug was het voldoende om gewoon een website te bouwen, deze online te plaatsen en via een aantal (eerder beperkte) kanalen de site te promoten en hiermee succes te boeken.
Twee jaar terug had u met deze formule misschien succes. In de meeste sectoren was een nieuwe site dikwijls groot nieuws en door gratis media-aandacht (in de vakpers) kwamen de bezoekers in grote getale binnengesurfd. Nieuwe contacten werden via de site gelegd en iedereen was tevreden.

Helaas, vandaag levert deze formule zo goed als niets meer op. Waarom ? Het hebben van een website is al lang geen schokkend nieuws meer. De surfers hebben al genoeg tijd verloren op niets-zeggende brochuresites.
Vandaag verwachten de bezoekers van uw site een pak meer.

Wat ?

Toegevoegde Waarde !

Of anders gezegd 'What's in it for me ?' Word ik er beter, rijker, gelukkiger, vrolijker, slimmer, wijzer, ... van als ik uw website bezoek ?


Ja ? Ok, ik blijf, keer terug, laat mijn e-mail adres achter, vraag info, ...
Nee ? Vaarwel, hier zie je me nooit meer terug !

Cru zegt u ? Wees even eerlijk, surft u graag rond op een website met 'our history', 'our mission', 'our product', our this, our that, ....
Het enige interactieve element is dan een formulier waarop u uw persoonlijke gegevens dient in te vullen om een folder te krijgen om nog eens de historie en de missie te lezen.
Daartegenover staat de website die u uitleg geeft over de concrete voordelen van hun producten, de ondersteunende diensten waarop u als klant kunt rekenen. Misschien zelfs een aantal tips of strategieŽn waarvan u gebruik kunt maken zelfs zonder dat u hoeft aan te kopen.
Zult u niet eerder geneigd zijn om met deze mensen in contact te treden ?
Ik in elk geval wel, want zij geven aan bekommerd te zijn om mij, hun klant !

 

Er zijn verschillende manieren om via uw website toegevoegde waarde te bieden aan uw doelgroep :

 • Inhoud of informatie (content)

 • Ontspanning

 • Service

 • Comfort, gemak, ...

1) Inhoud of informatie (content)

Hiermee bedoelen we informatie waar uw klant, prospect, ... iets aan heeft zonder dat hij bij u hoeft te kopen.
Een voorbeeldje zal dit allicht verduidelijken :

 • Een softwarehuis verkoopt een boekhoudpakket voor KMO's
  Een klassieke brochuresite geeft uitleg over de visie, missie, .. van de firma en een hoop technische details over het softwarepakket. In het beste geval worden enkele van die kenmerken vertaald naar concrete klantvoordelen.
  De enigen die er iets aan hebben om deze site te bezoeken zijn internetters die vlak voor de aankoop van een boekhoudpakket staan.

  Daartegenover staat een site met online tips over belastingsvoordelen voor KMO's in het algemeen. Een lijst met artikels over de kneepjes van het vak (boekhouden). En misschien zelfs een forum waar bezoekers aan elkaar vragen kunnen stellen.
  Aan al deze gratis informatie worden de naam en de voordelen van het boekhoudpakket uiteraard gekoppeld.

  Welke site zou u het liefst bezoeken ? En stel dat de boekhoudpakketten evenwaardig zijn, welk zou u dan kopen ?

 

2) Ontspanning

Het is natuurlijk niet altijd eenvoudig om relevante informatie te bieden. Afhankelijk van uw doelgroep en uw doelstellingen kunt u de bezoeker ook vasthouden en doen terug keren door hem/haar een unieke, ontspannende ervaring te bieden.
Dit kan door het organiseren van online spelletjes, wedstrijden, animaties, ...
Ook hieraan kunt u uw merknaam koppelen en de koopintentie stimuleren.

 

3) Service

Bedrijven die producten aan de man/vrouw brengen waarmee heel wat techniciteit gepaard gaat, hebben een gigantische online opportuniteit. Namelijk door de after-sales service via internet te organiseren.
Hierbij denken we dan aan ingewikkelde softwarepakketten, hoogtechnologische machines, ... Allemaal producten waarbij de klant veel ondersteuning nodig heeft.
Een groot deel van die ondersteuning kunt u door middel van een goed uitgebouwde website aanbieden :

 • Online handleidingen (met trefwoord search)
 • Een e-mail helpdesk
 • Een FAQ (Frequently Asked Questions)
 • Een forum (gebruikers helpen gebruikers

Op deze manier slaat u bovendien niet twee, maar wel drie vliegen in ťťn klap :

 1. Uw klantentevredenheid verhoogt : u biedt een uitstekende service en dat 24 u. op 24 u.
 2. U creŽert goodwill en vertrouwen bij prospects : ook zij zien welke service u online biedt
 3. Hier bovenop bespaart u ook nog eens kosten : minder oproepen naar uw telefonische helpdesk

 

4) Comfort, gemak

Mensen zijn van nature een beetje gemakzuchtig. Ook op deze eigenschap kunt u via internet inspelen. U kunt ervoor zorgen dat ze hun favoriete producten (CD's, boeken, software, video's, ...) vanuit hun luie zetel kunnen selecteren en aankopen.
Uw firma zorgt er bovendien voor dat ze op een veilige manier kunnen betalen en dat alles netjes op tijd aan huis geleverd wordt.

 

U ziet : er zijn talloze manieren om via uw website toegevoegde waarde te creŽren voor uw klanten ťn voor uw firma. De hamvraag die u zich moet stellen is nog steeds :'Heeft mijn doelgroep (of een deel ervan) toegang tot internet?'

Als het antwoord 'Ja !' is, dan behoort het World Wide Web zonder meer in uw Marketing Mix thuis !I-Marketeer nieuwe internet marketing portal

Google
 


Wilt u dat we u op de hoogte houden van de nieuwste tips en strategieŽn van I-Marketeer ? Vul dan hier uw e-mail adres in :


I-Marketeers Privacy Policy

Heeft u zelf een artikel dat u onder uw naam (of anoniem) wenst te publiceren in deze rubriek ? Stuur deze dan door als e-mail attachment of maak gebruik van ons formulier.


Website     E-Mail    Promotie    Algemeen     Contact   Home
© Steven Vyncke, Maart 1999
Laatste update : 8 november 1999