Internet Marketeer

I-Marketeer: nieuwe e-marketing portal

World Wide Web Marketing

E-Mail Marketing

Promotie van uw Internet Activiteiten

Algemeen

Contact

Homepage

Soorten Search Engines

Eigenlijk is de titel voor dit artikel verkeerd gekozen. Een betere keuze zou zijn : ' Soorten Verzamelsites'. Dat klinkt echter niet zo goed, dus houden we het maar bij 'Soorten Search Engines.

Wat is er mis met de titel ?
Er zijn eigenlijk twee soorten websites die u toelaten om interessante informatie te vinden op het World Wide Web :

  1. Search Engines
  2. Web Directories

Wat is nu eigenlijk het verschil ?

1) Search Engines

Dit zijn reusachtige databases die gevoed worden door een zogenaamde 'robot'. Dit zijn software programma's die het WWW afschuimen en alle sites indexeren die zij tegenkomen. Tijdens deze indexering nemen zij titels, beschrijvingen en trefwoorden op van alle webpagina's die zij tegenkomen. Deze informatie slaan ze dan op in een database.
Voorbeelden van Search Engines :

http://www.altavista.com
http://www.infoseek.com

En dichter bij huis :

http://www.ilse.be

Surfen die robots er zomaar op los en vinden ze automatisch ook uw website ? Nee, jammer genoeg niet. Elke webmaster moet zelf zijn website registreren. Dit kunt u doen door naar de website van de Search Engine te surfen. Op een aparte pagina ('Add URL') geeft u dan het te registreren website adres op.
Uw site wordt dan op de wachtlijst van de robot geplaatst. Afhankelijk van Search Engine tot Search Engines bezoekt de robot uw site binnen enkele seconden tot zelfs 6 weeken later.
Even geduld is dus wel de boodschap.

Opgelet bij de programmering van uw website ! Deze robots zijn te vergelijken met de eerste browsers zoals Netscape 1 of Explorer 2 en kunnen dus niet overweg met frames, Java-applets, Flash en ander high-tech spullen.

 

2) Webdirectories

Dit zijn eveneens databases met gegevens over andere websites. Het verschil met Search Engines zit in de manier van data verzamelen.

Terwijl Search Engines 'robots' op u afsturen om allerlei gegevens over uw site te verzamelen, moet u deze informatie bij webdirectories zelf opgeven via online invulformulieren.
U surft dus naar de website van de webdirectory, zoekt daar naar een pagina 'add URL' of zoiets en dan kunt u formuliertjes beginnen invullen.
Standaard vragen die u mag verwachten zijn :

  • Website adres
  • Titel van uw website (cfr. Title-tag)
  • Beschrijving website en trefwoorden

Dit zijn de basisgegevens die u altijd moet opgeven. Daarnaast vragen de meeste directories bijkomende gegevens zoals : sector waarin u actief bent, uw e-mail adres, ....

Het bekenste voorbeeld van de webdirectories is ongetwijfeld Yahoo. In BelgiŽ is Advalvas de meest bekende.

I-marketeer heeft voor u een overzichtje van de belangrijkste Belgische search engines en directories opgemaakt.

 

Zo, nu heeft u de basis mee over Search Engines en kunt u zelfs beginnen experimenteren met uw site te registeren.
Nu komt het erop aan om ervoor te zorgen dat uw site daadwerkelijk gevonden wordt door uw doelgroep. Hoe u dit bereikt is weer een ander verhaal.
Meer hierover in andere artikels.

 I-Marketeer nieuwe internet marketing portal

Google
 

Wilt u dat we u op de hoogte houden van de nieuwste tips en strategieŽn van I-Marketeer ? Vul dan hier uw e-mail adres in :


I-Marketeers Privacy Policy

Heeft u zelf een artikel dat u onder uw naam (of anoniem) wenst te publiceren in deze rubriek ? Stuur deze dan door als e-mail attachment of maak gebruik van ons formulier.


Website     E-Mail    Promotie    Algemeen     Contact   Home
© Steven Vyncke, Maart 1999
Laatste update : 8 januari 1999