Internet Marketeer

I-Marketeer: nieuwe e-marketing portal

World Wide Web Marketing

E-Mail Marketing

Promotie van uw Internet Activiteiten

Algemeen

Contact

Homepage

Drie Webtips


Vier klikken is maximum

Geef uw sitebezoekers de informatie die ze zoeken in zo weinig mogelijk stappen. Als u uw site te diep maakt, moeten uw bezoekers te vaak klikken om te vinden wat ze zoeken. De kans is groot dat ze dat niet willen doen en de plaat poetsen.
Hebt u een kleine site, dan mag de informatie die uw bezoekers willen vinden maar twee à drie klikken van hen verwijderd zijn. Belangrijke informatie die u zeker wilt doorgeven, staat ten hoogste één klik ver.
Hebt u een complexe site, dan is vier klikken nog aanvaardbaar. In zo'n geval kunnen rolmenu's, navigatiebalken en een zoekmodule uw gebruikers sneller bij de juiste informatie brengen.


Laat op uw homepagina zien dat de klant belangrijk is

Laat al op uw homepage merken dat voor u de klant belangrijk is en schuif uzelf naar het achterplan. Grootspraak en zelfverheerlijking zijn de beste manieren om uw bezoekers onmiddellijk rechtsomkeer te laten maken. Maar ook overdreven de aandacht vestigen op uw naam en uw activiteiten schrikt mensen af. Een sterke klantgerichte headline en een onweerstaanbaar aanbod op uw homepage zorgen ervoor dat uw bezoekers weten dat u hen iets van waarde te bieden hebt.


Zet uw e-mailgrabber op de juiste plaats

Adressen voor e-mailmarketing verzamelt u met een e-mailgrabber. Dat is een miniformuliertje waarmee de bezoeker zijn e-mailadres aan u doorgeeft. De plaats van dit formuliertje is bepalend voor de respons. Sommige posities op het scherm geven betere resultaten dan andere. Linksboven op uw homepage is een goede locatie. Maar ook rechtsonder op het eerste beeldscherm, dichtbij de schuifbalk, werkt prima. Test verschillende posities uit om te weten welke plaats voor u het beste scoort. Zorg er in elk geval voor dat uw e-mailgrabber op het eerste beeldscherm van uw homepage staat.


I-Marketeer nieuwe internet marketing portal

Google
 


Wilt u dat we u op de hoogte houden van de nieuwste tips en strategieën van I-Marketeer ? Vul dan hier uw e-mail adres in :


I-Marketeers Privacy Policy

Heeft u zelf een artikel dat u onder uw naam (of anoniem) wenst te publiceren in deze rubriek ? Stuur deze dan door als e-mail attachment of maak gebruik van ons formulier.


Website     E-Mail    Promotie    Algemeen     Contact   Home
© Steven Vyncke, juni 2000
Laatste update : 16 juni 2000